Startsida / Inlägg

Bigelius Skincare knockade investerare i ”Draknästet”

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Henrik Bigelius lyckades övertyga investerarna Lena Arpler och Sara Wimmercranz att hudvård mot förorenad luft är en bra idé.  ”Jag känner mig helt överväldigad, en mix av tacksamhet och stolthet”.

Henrik Bigelius har skapat en hudvårdsserie mot luftföroreningar som han pitchade i första avsnittet av SVT:s  ”Draknästet”. Efter en tuff utfrågning bestämde sig investerarna Lena Apler och Sara Wimmercranz att satsa vardera 500 000 kronor i idén om föroreningsskydd.
Du pitchade din affärsidé om luftföroreningsskydd i ”Draknästet”. Vilken är din affärsidé?
”Den bygger på att erbjuda enkla, lättförståeliga och välfungerande hudvårdsprodukter som skyddar huden från stressen och skadorna som kommer av luftföroreningar. Målet är att hålla nere antalet produkter och erbjuda en bra grundserie med några få basprodukter. Designen är medvetet enkel och skandinavisk och produkten är utvecklad och producerad i Sverige.”
Två drakar bestämde sig för att satsa på din hudvård. Vad har du fått för reaktioner?
”En mix av glada hejarop, beställningar från nya kunder men också förslag från investerare och jobbansökningar, blev effekten. Sammantaget en helt fantastisk respons.”
Hur funkar det här skyddet och vad är hemligheten?
”Produkterna innehåller en ingrediens som heter Pollustop, en ingrediens som går att forma lite olika. Den går att använda som solskydd eller som en barriär mot fria radikaler i luften, som sot, avgaser och luftburna föroreningar. Pollustop varken syns eller känns, utan lägger sig som ett filter på huden”.

Bigelius skyddande barriärserie andas minimalism och skandinavisk design

Vad skiljer er från andra liknande hudvårdserier?
Det finns inget annat varumärke i världen som innehåller Pollustop vilket gör oss unika.”
Kan vem som helst använda hudvården?
”Ja, vi riktar oss både till män och kvinnor, alla däremellan och alla åldrar. Vår ambition är att vara ett inkluderande varumärke”.
Du fick själv idén till skyddande hudvård när du bodde i Kina och fick problem med huden, hur yttrade det sig? 
Efter några månader i Kina så började min hud få utslag och acne. Något jag aldrig tidigare upplevt. En hudläkare informerade om att jag fått dessa utslag just på grund av den dåliga luften”.
Vad gör luftföroreningar med huden?
Förenklat kan man säga att luftföroreningar gör att huden rostar. Luftföroreningar gör att huden åldras snabbare och du kan få finnar, eksem och acne.”
Kan en lantis dra nytta av hudvården?
”Absolut! Vi har många kunder som bor på landet. Förutom Pollustop innehåller alla våra produkter välkända ingredienser som hyaluronsyra, treptider, naturliga antioxidanter och niacinamid.”
Vad önskar du dig mest av allt just nu?
”Att fler människor får upp ögonen för produkterna. Det finaste som finns är när folk berättar att de fått bättre hy och mår bättre med sig själva. Den känslan är obeskrivlig”.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB