Startsida / Inlägg

Evolve Organic Beauty – hållbar och högeffektiv hudvård

av Liv Lövendahl
Evolve Organic Beauty bjuder på ett brett och rikligt utbud av grön skönhet.

Engelska Evolve Organic Beauty visar var det hållbara badrumsskåpet ska stå. Vi träffade Laura Rudoe, grundare av brittiska Evolve Organic Beauty, på ett trevligt frukostevent en kylig höstmorgon.

”Idag vet vi att det inte krävs konstgjorda kemikalier för att framställa verksamma produkter”, säger Laura Rudoe.

 

Laura presenterar ömsint sitt varumärke och berättar att hon är lika stolt över alla sina produkter.

”Jag älskar allihop utan förbehåll och kan omöjligt välja ut en favoritprodukt. Det är som att be en mor välja ut ett favoritbarn, det gör man bara inte!”

Det vill vi naturligtvis inte utsätta Laura för, så vi tar istället en närmare titt på vad det är hon är så stolt över. (Vi har dock inga problem med att välja ut favoriter ur Evolves barnaskara – mer om det längre ner i texten.)

Evolve Organic Beauty grundades 2009 i England. Lauras vision var att ta fram en komplett serie med hållbara och hälsosamma kroppsprodukter som ger resultat och skänker välmående. Idag säljs Evolve Organic Beauty runt om i världen och har prisats (exempelvis här) för sin effektiva, väldoftande och hållbara skönhet.

Vad innebär hållbar skönhet för dig?

”Hållbar hudvård är mer än ekologiska ingredienser och förnuftig produktion. Vi behöver även visa att våra produkter ger minst lika bra effekt som icke ekologiska hudvårdsprodukter.”

Hur gör Evolve Organic Beauty för att ta fram effektiva ingredienser?

”Idag vet vi att det inte krävs konstgjorda kemikalier för att framställa verksamma produkter. Vi ska komma ihåg att nästan alla syntetiska ingredienser är inspirerade av naturliga ämnen. Evolve Organic Beauty använder exempelvis peptider från kokosnöt och retinol från nypon.”

Berätta om produktionen!

“Allt sker i närheten av mitt hem norr om London. Det är småskaligt och proffsigt på alla sätt. Jag har full insyn i precis allt och vet att de som jobbar med produktionen har bra arbetsförhållanden, trivs på jobbet och vet om att de är värdefulla för bolaget. Produkterna tillverkas för hand i små batcher i vår egen hantverksstudio. Vi köper alla ingredienser så nära verkstaden som möjligt. Vi ser även till att de kommer från rättvis handel och hållbara leverantörer.”

Vad är fördelarna med att ta fram produkter i små batcher?

”Först och främst säkerställer det att produkterna är så färska som möjligt. Det är viktigt eftersom antioxidanter, växtextrakt, oljor och fetter mår bäst av en kortare ”hylltid”. Jag vill verkligen att alla som använder mina produkter ska få maximal nytta av dem och uppleva den glädje som verkligt bra skönhetsvård kan ge!”

Den glädjen känner vi till. Vi är förtjusta i Lauras filosofi och de fina och väldoftande produkterna från Evolve Organic Beauty som gör både oss och våra badrumsskåp extra snygga.

Några av våra absoluta favoriter (just nu) är:

Hyaluronic Serum 200 – Serum som gör hyn fräsch som en ekologisk nyponros tack vare bland annat hyaluronsyra och granatäppleextrakt.
Superfood Shine Hair Mask –Vårdande hårmask med Baobab och Cupuacu. Redan efter en behandling känns håret märkbart starkare, studsigare och blankare.
Bio-Retinol Gold Mask – Ansiktsmask de lux med bland annat extrakt från Bidens Pilosa,
nyponfröolja och arganolja. Resultatet? En mjuk hy full av lyster.
Bio-Retinol Gold Mask in action. Wow-Glow både under och efter behandling!
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB