Startsida / Inlägg

Danny Sauc(edo) släpper ny hållbar hudvårdsserie

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Edo är inte bara namnet på gamla Tokyo, det är även de tre sista bokstäverna i Danny Saucedos efternamn. Nu är det även namnet på en hudvårdsserie som Danny tagit fram tillsammans med entreprenören Johan Lundell.

Danny Saucedo som släpper ett hudvårdsmärke tillsammans med entreprenören Johan Lundell som heter EDO. I Fokus ligger produkter som bygger på innehåll från närproducerade ingredienser för att minska klimatavtrycket. Edo innehåller dessutom manlig makeup.
Vad är detta för hemligt projekt du hållit på med bredvid musiken?
”Det startade egentligen ur mina egna behov. Jag tyckte inte att det fanns något märke som var riktat till oss män. Hudvård som håller hög kvalitet, inte är strunt och som tar ansvar i form av hållbarhet”.
Vad står Edo för?
Every Day Operations, det vill säga saker du gör varje dag. Det är även gamla namnet på Tokyo där vi hämtat mycket inspiration ifrån och inte minst slutet på mitt efternamn. Det finns några märken som är riktade mot män, men de är få och antingen svindyra eller billiga med en massa skit i. Jag vill ha produkter som jag själv vill använda, som hjälper huden och där jag kan ha min egen rutin med gott samvete”.

Det var viktigt för mig att det här inte skulle bli någon white-label produkt där jag bara satte mitt ansikte på något”, säger Danny Saucedo. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet

Vem gör vad av er inom hudvårdsmärkets framtagande?
”Vi är båda kreativa och skapande, men Johan är VD. Men jag skulle aldrig ha tid eller kunskap att göra det här utan Johan. Han e fan bäst!”
Hur involverad har du varit i processen?
Högst involverad. Jag och Johan har tagit fram allt det här tillsammans. Åkt på möten till fabriken, suttit timtal hos mig eller hos Johan i Jönköping och känt oss fram tills att vi varit nöjda. Vi är perfektionister bägge två, vilket gjort att det tagit tid”.
På vilket sätt jobbar ni med hållbarhet och varför tycker ni att det är viktigt?
Istället för att hitta oljor och ingredienser som finns världen över så har vi letat efter närodlade ersättare. Vi jobbar med havre-, raps-, hampa-, morots- och tomatoljor istället för långresta oljor med flashiga namn men samma egenskaper som det ofta är i skönhetsprodukter.”

Bryn- och skäggpenna från EDO. ”De flesta förpackningarna är gjorda av cellulosa och är biologiskt nedbrytbara. Du kan gräva ner dem i rabatten så är dem borta om ett år. Varför inte plantera något i dem? Plasten vi använder är återanvänd i så stor utsträckning som möjligt. Vi har gjort så gott vi kan, men är i uppstartsfasen och kommer självklart sträva efter att bli ännu bättre”.

Vad har du sett för attitydförändringar kring manlig hudvård?
Det har blivit mer och mer accepterat att bry sig om sitt utseende som man. Det är klart att vissa män säger att ”skönhet? Det är inget för mig!”. Men de flesta bryr ju sig egentligen och väljer kläder man ser bra ut i, fixar håret och tar någon doft för att lukta gott eller en kräm för att man är torr. Det är skönhet”.
Var ser ni er själv i den förändringsprocessen?
”För lite är riktat mot oss män och det som finns ska tydligen vara klassiskt ”manligt” med hårda färger och aggressiv grafik. Det ska vi ändra på”.
Vad vill du säga till alla killar som inte bryr sig om sin hud?
”Bry er! Skapa dig en grundrutin som bär dig hela dagen. Välj dig själv varje morgon”.

Danny Saucedos hudvårdsrutiner:
Jag tvättar ansiktet med face wash med aktivt kol.
Skrubbar ansiktet 2-3ggr/v
Sen några droppar face oil
Hela Kroppen får alltid body oil
Avslutar det hela med en face mist.
Sen dricker jag mycket vatten som är otroligt viktigt.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB