Startsida / Inlägg

Obei – nytt spa i Göteborg ska blidka ögat

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Obei är en term i filmvärlden som får ögonen att glittra. Fotografierna är pressbilder från Hotel Draken.

Obei Spa heter nyöppnade spaanläggningen i Clarion Hotel Draken i Göteborg.  Obei spa har inretts utfrån ett filmiskt tema och med element från den Nordiska estetiken. Obei Spa är namnet och enligt pressmeddelandet ska spaanläggningen ”kombinera elementen eld och vatten, och är inspirerad av den nordiska estetiken, med minimalistiska, mörka och råa material”.

Ordet Obei myntades av filmskaparen Lucien Ballard som 1944 designade en liten spotlight som fästes ovanpå filmkameran vilket skapade en ljusreflektion i skådespelarnas ögon. Denna ljuseffekt blev känd som Obie Light vilket man uppmärksammar genom Obie Spa där ljusreflektionen, likt skådespelarens ögon, ger en mystisk och sensuell känsla.

Obei spa har bland annat tre varma källor och torrbastu.

Under besöket ska man kunna utforska Nordiska element genom olika vattenstrålar, ljus och ljud i något man kalla för ”upplevelseduschen”, uppleva kontraster i is- och torrbastun eller slappna av i någon av de tre varma källorna.

Vi vill ta med våra gäster på en resa där man kan låta sig förföras av det nordiska klimatets lustfyllda dramatik och samtidigt utmana sig själv att ta sin tid att reflektera”, kommenterar Niclas Brage Joxelius, marknadschef på Clarion Hotel Draken, i pressmeddelandet.

Där erbjuds också behandlingar såsom en varm aroma massage eller olika ansiktsbehandlingar.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB